Aangepast zoeken

Miss Mexico Jimena Navarrete verkozen tot Miss Universe 2010

In Las Vegas is de 22-jarige Miss Mexico Jimena Navarrete verkozen tot Miss Universe 2010. Ze haalde het van 82 kandidates uit andere landen. De Belgische Cilou Annys schopte het tot in de finaleronde en eindigt in de top-15, zo deelt de organisatie van Miss België mee in een persbericht.


Navarrete won de schoonheidswedstrijd voor de missen uit respectievelijk Jamaica, Australië, Oekraïne en de Filipijnen.

Als Miss Universe mag de Mexicaanse schone onder meer een jaar lang een luxueus appartement in New York betrekken met vergoeding van alle onkosten. Ze krijgt ook een met diamanten bezette kroon en een beurs voor de New York Film Academy.

'Ik ben verrast', zei de kersverse Miss Universe. 'Ik wil mijn ouders een grote knuffel geven. Het heeft een hoop moeite en opoffering gekost.' Tijdens haar jaar als Miss Universe zal Navarette zich inzetten voor de strijd tegen aids en borstkanker.

Tijdens het onderdeel avondkleding droeg Navarrete een rode jurk met een lange sleep. Even daarvoor lachtte ze het publiek toe in een paarse bikini.

Navarrete, die als sinds haar 15e modellenwerk doet, is de tweede Miss Universe uit Mexico. In 1991 won Lupita Jones de titel als eerste voor haar land. Navarrete nam de titel over van Stefania Fernandez, die vorig jaar tot Miss Universe werd gekroond.